URGENT

El mar inunda i destrossa el litoral

Compartiu aquesta història
Passeig marítim de Blanes (Gener 2017). Aj. Blanes
Passeig marítim de Blanes (Gener 2017). Aj. Blanes

El temporal d’aquest cap de setmana que ha afectat tota la costa catalana, de nord a sud, ha deixat diverses destrosses al seu pas. Blanes, Malgrat i Pineda n’han patit les conseqüències. En el cas de Palafolls, segons fonts de la policia local, al municipi no hi ha hagut incidències greus.

En el cas de Malgrat s’ha inundat el camí de la Pomereda, on es concentren els càmpings, ha desaparegut la platja i ha destrossat part de l’asfalt. L’accés a la zona encara està tallat i s’espera que amaini el temporal per fer valoració dels desperfectes i iniciar les tasques de manteniment. Óliver Sanchez-Camacho és el regidor de medi ambient de Malgrat.

Anteriorment, el ministeri de foment hi havia construït unes dunes fa cosa d’un any per aturar el fort onatge, però que en aquest temporal no ha servit de res.

L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, es reunirà demà amb la cap de demarcació de Costes de Catalunya per valorar els danys i trobar-hi solucions.

La platja de Pineda també ha patit destrosses. El Passeig s’ha inundat i les onades han arrancat el paviment. Segons recull Ràdio Pineda, l’Ajuntament estudiarà demanar que es declari zona catastròfica. De fet, en una reunió avui entre l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i la delegada de Costes, Amor ha demanat al Ministeri que ajudi a arreglar també les destrosses i que prepari una actuació per tal que el passeig pugui resistir el temporal.

En el cas de Blanes, també hi ha hagut afectacions, però amb menys virulència que l’episodi del passat mes de desembre i ha tornat a la normalitat després dels treballs de neteja d’aquest matí.

El passeig s’ha tornat a inundar d’aigua i de sorra un mes després de l’últim episodi de fort onatge i pluja i vent intens.

Es van tallar els accessos de vianants al passeig marítim, tot i que els curiosos saltaven les cintes policials en busca de fotografiar l’onatge. La vorera del passeig s’hi ha acumulat sorra, però l’afecta és més lleu que el desembre passat. Les onades han arrossegat la sorra al capdamunt del passeig per on passen els vianants en diversos indrets al llarg del litoral blanenc, però s’ha concentrat especialment en part del Passeig Cortils i Vieta, on s’hi ha acumulat una gran quantitat acompanyada de vegetació, pedres i altres deixalles en alguns trams.

La força de la mar ha malmès algunes de les pedres que configuren el sòl d’aquest tram de passeig, i ha trencat alguna peça del mur de Sa Palomera que ja va resultar afectat en el darrer temporal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics