Les collites se salven del temporal

fira-pagesiaEls últims dies hem estat pendents del fred i després de les pluges, però un dels col·lectius que més rep les conseqüències del clima són els pagesos. Davant l’alerta de la baixada de temperatures, els agricultors de la zona van prevenir les destrosses cobrint amb una lona les plantacions per evitar que el fred acabés amb la collita. Però les gelades han donat pas al temporal, tornant a posar en perill els cultius. El president de la Cooperativa Conca de la Tordera, Antonio Pla, assegura que  la pluja i el vent no han deixat grans pèrdues agrícoles.

La climatologia adversa també ha fet créixer el preu de les verdures i hortalisses, sobretot per les destrosses produïdes en els cultius d’Itàlia, Grècia i Turquia, els principals proveïdors de verdura a Europa. Això ha provocat que les ventes s’hagin concentrat a Espanya: al Maresme, però també Mercabarna o Almeria. Un augment de preus que des de la cooperativa, Pla valora positivament.

Els temors que les baixes temperatures afectessin els camps va encendre les alarmes a principis de la setmana passada. Ara, però, tot i que cal esperar que el temporal s’hagi esvaït del tot per quantificar els desperfectes, però a l’Alt Maresme no ha provocat problemes ni pèrdues importants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics