URGENT

ERC proposarà mil euros de sou mínim als empleats de les empreses que treballin per l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

El grup d’Esquerra de Palafolls presentarà en el proper ple una moció titulada “Palafolls a mil” amb l’objectiu de garantir que els treballadors de les empreses amb les que l’Ajuntament hi té serveis externalitzats cobrin un salari mínim de mil euros. Ho explica Francesc Alemany, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Palafolls.

La proposta es debatria en el ple previst per aquest divendres. De fet, els republicans de Malgrat ja van dur la mateixa proposta al plenari malgratenc el passat mes de juliol. El plenari la va aprovar i el consistori es va comprometre a treballar perquè en les contractacions a les empreses que ofereixen serveis a l’Ajuntament, garantissin un sou mínim de 1.000 euros als seus treballadors.

salariDe fet, la reclamació la recull la plataforma d’iniciativa ciutadana “Anem a Mil”, que treballa per aconseguir un salari digne , superior als 707 euros actuals, ja que consideren que no soluciona el problema de precarietat laboral ni permet arribar a final de mes. Les mateixes institucions europees han recomanat augmentar-lo en més d’un terç.

Són diversos els municipis catalans que s’han compromès amb la iniciativa. Segons la plataforma “Anem a Mil” ja hi ha una 80a d’Ajuntaments de Catalunya que s’hi ha sumat, la gran majoria de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En el proper ple programat per aquest divendres també es preveu debatre els pressupostos del 2017. ERC, des de l’oposició es mantindrà en la mateixa línia i demanarà un pla integral a nivell social i diverses mesures en l’àmbit de promoció econòmica i destacar el patrimoni cultural.

La moció d’ERC “Palafolls a mil” i els pressupostos passaran pel ple del divendres 27, del que encara no s’ha publicat l’ordre del dia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics