Rull reclama a l’Estat que afronti els danys del temporal al Maresme

Línia de mar de la zona dels càmpings del Camí de la Pomereda. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Mercader, Rull i Miquel Ángel Escobar (Delegat de la Generalitat a BCN) durant la visita. RP
Mercader, Rull i Miquel Ángel Escobar (Delegat de la Generalitat a BCN) durant la visita. RP

Un cop ha amainat el temporal s’ha fet la primera valoració dels danys causats pel temporal. Només a Malgrat i a Pineda, els danys superen els més de dos milions d’euros.

Aquesta tarda ha visitat tant Pineda com Malgrat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que acompanyat dels polítics i tècnics han valorat la zona afectada. La titularitat de costes és de l’Estat, però no descarten des de la Generalitat recórrer a les partides de contingència.

Línia de mar de la zona dels càmpings del Camí de la Pomereda. RP
Línia de mar de la zona dels càmpings del Camí de la Pomereda. RP

El proper 30 de gener  hi ha una reunió prevista entre el Govern i la Direcció General de Costes en la que es posarà sobre la taula la situació del litoral maresmenc.

Els alcaldes han demanat una actuació d’urgència per poder recuperar la zona amb la vista posada en la primavera, quan es reprèn l’activitat turística. Són declaracions de Joan Mercader, alcalde de Malgrat de Mar.

Una valoració inicial dels danys apunten que la xifra de neteja de la zona podria oscil·lar, només a Malgrat, entre el mig milió i el milió i mig d’euros. En el cas de Pineda, l’estat ha promès abocar sorra a la platja i realitzar un estudi per fer espigons.

Els danys causats al Camí de la Pomereda han afectat tant destrosses a l’asfalt, a l’enllumenat, xarxa de telefonia, clavegueram i mobiliari urbà, uns danys que s’han d’afegir a les destrosses dels càmpings. Les tasques de neteja començaran demà dimecres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics