URGENT

Salut admet que l’ambulància infantil va tardar dues hores

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut ha obert un expedient informatiu per la mort d’una nena de 8 anys la matinada del diumenge a l’Hospital Comarcal de Blanes mentre esperava ser traslladada amb una ambulància pediàtrica a l’Hospital Trueta de Girona, l’únic de la província amb UCI infantil.

Segons un comunicat del Departament de Salut, la nena va entrar a urgències a 2/4 de 3 de la matinada i a les 6, més de 3 hores després, el SEM va rebre l’avís de l’Hospital Comarcal per traslladar-la cap al de Girona. Es desmenteix així les declaracions de CCOO que apuntaven que des que s’havia avisat l’ambulància havien passat quatre hores.

Des que es va avisar a emergències, van trigar 2 hores arribar, una espera que  compleix, segons el SEM, els estàndards de temps. Rebien l’avís cap a les 6 i arribaven a l’hospital a les 8.

De fet, només hi ha dues ambulàncies pediàtriques a tot Catalunya. Salut manté que tot i els els intents de recuperar la pacient, l’evolució era desfavorable i va acabar morint.

La nena, hauria sigut atesa el dissabte a la tarda al CAP, però se l’hauria enviat de nou a casa.

Aquet matí l’Ajuntament ha enviat un comunicat on donaven detalls d’una conversa mantinguda entre l’alcalde Miquel Lupiáñez i el conseller de Salut, Toni Comín. Després, però, l’Ajuntament s’ha retractat i ha rectificat la informació difosa.

Entre d’altres, l’alcalde apuntava que el conseller havia confirmat el resultat de l’autòpsia que apuntava que la menor hauria patit una infecció. A més, també assegurava que per fer el trasllat fins al Trueta no era necessari una ambulància pediàtrica, sinó que s’hauria pogut fer amb una UCI medicalitzada.

Lupiáñez, en declaracions aquesta tarda, ha defensat la tasca dels professionals sanitaris.

Hores més tard, però, l’ajuntament s’ha fet enrere i s’ha limitat a afirmar que l’única confirmació que ha fet el conseller és que s’obria un expedient informatiu arran dels fets.

Veïns de Blanes preparen una manifestació demà que començarà al barri de la Plantera per expressar la indignació per la mort de la nena, una crida que s’ha difós a través de les xarxes socials.

En contra del que publiquen alguns mitjans, Lupiáñez també ha desmentit que s’hagi convocat cap minut de silenci i que la família ha demanat discreció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics