Salut investiga la mort d’una nena a l’Hospital de Blanes mentre esperava una ambulància

Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hospital Comarcal de

El Departament de Salut investiga la mort el diumenge d’una nena de 8 anys a l’hospital comarcal de Blanes mentre esperava una ambulància pediàtrica que l’havia de traslladar a l’Hospital Trueta de Girona, l’únic de la província amb UCI infantil.

Segons un comunicat del Departament de Salut, la nena va entrar a urgències a 2/4 de 3 de la matinada i a les 6, més de 3 hores després, el SEM va rebre l’avís de l’Hospital Comarcal per traslladar-la cap al de Girona. Es desmenteix així les declaracions de CCOO que apuntaven que des que s’havia avisat l’ambulància, van passar quatre hores.

Des que es va avisar a emergències, van trigar 2 hores arribar, una espera que  compleix, segons el SEM, els estàndards de temps. Rebien l’avís cap a les 6 i arribaven a l’hospital a les 8.

De fet, només hi ha dues ambulàncies pediàtriques a tot Catalunya. Salut manté que tot i els els intents de recuperar la pacient, l’evolució era desfavorable i va acabar morint.

La nena, hauria sigut atesa el dissabte a la tarda al CAP, però se l’hauria enviat de nou a casa.

De fet, segons ha informat l’Ajuntament, l’alcalde Miquel Lupiáñez i el conseller de Salut, Antoni Comín, han estat en contacte. Comín hauria assegurat, segons fonts del consistori, que s’ha obert un expedient informatiu per determinar i dirimir responsabilitats. Mantenen que la investigació conclourà en breu i determinarà si hi ha hagut alguna negligència. Segons Comín, per traslladar la nena des de l’Hospital Comarcal de la Selva fins el Trueta, de mitja hora de durada, no calia una ambulància pediàtrica i hagués estat suficient amb una UCI medicalitzada. El mateix conseller hauria assegurat en converses telefòniques amb l’alcalde, que el resultat de l’autòpsia confirma que la nena hauria mort per una infecció, unes declaracions que després l’Ajuntament de Blanes ha desmentit en un comunicat.

Veïns de Blanes preparen una manifestació demà que començarà al barri de la Plantera per expressar la indignació per la mort de la nena, una crida que s’ha difós a través de les xarxes socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics