Concentració contra les retallades en sanitat després de la mort d’una nena a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

blanes concentracióDesprés que ahir coneguéssim que el diumenge havia mort una nena de 8 anys a l’Hospital Comarcal de Blanes esperant  una ambulància pediàtrica, aquest matí s’ha convocat una concentració al barri de la Plantera contra les retallades en la sanitat.

Al voltant de 200 persones s’hi ha concentrat, tant coneguts de la família com altres ciutadans per reclamar una sanitat pública i de qualitat. Són declaracions de Maria Dolores Flores, portaveu de la concentració.

Segons va informar en un comunicat el Departament de Salut, finalment admetien que l’ambulància havia trigat dues hores i quart a arribar a l’Hospital, quan ja no es va poder fer res per salvar-la. Un temps de espera que el SEM qualificava d’acceptable.

Els ciutadans, amb crits de  “todos somos Julieta” tornaran a organitzar una altra concentració per aquest diumenge a les 6 de la tarda. De fet, han reconegut que se’ls havia convidat al ple d’avui a l’Ajuntament, però que no s’hi presentaran i han retret que no s’hi hagin presentat polítics locals a la concentració d’avui.

Salut té obert un expedient informatiu per estudiar si hi va haver  negligències en el tractament del cas. El mateix conseller de Salut, Toni  Comín hauria explicat a l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez que no calia una ambulància pediàtrica per transportar la nena, tot i que després el consistori es va retractar i va rectificar el contingut de la conversa entre Lupiáñez i Comín. Salut investigarà també l’actuació del CAP que va visitar la nena la tarda del dissabte i la va enviar a casa.

En declaracions ahir a Ràdio Palafolls, Lupiáñez va defensar la professionalitat del col·lectiu sanitari blanenc.

Diversos mitjans apunten que el 2011, l’aleshores conseller de salut Boi Ruiz, va suprimir l’especialització de pediatria de l’hospital de Blanes, on va morir la nena, i es va traslladar al de Calella. També es va reduir el servei interhospitalari amb ambulàncies i els serveis de cirurgia de Blanes. Una decisió que va provocar protestes, manifestacions i la recollida de 12 mil firmes contra les retallades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics