Desarticulen una banda que rebentava caixers automàtics

Els  Mossos i la Policia Nacional han detingut a Blanes cinc sospitosos membres d’una banda especialitzada en rebentar caixers automàtics amb explosius. Un dels arrestats és el ciutadà xilè conegut pels blanencs com “l’agressor de la catana”. Se’l coneixia perquè a l’agost va atacar un jove amb una catana i després va fugir pels balcons.

Les detencions són el resultat de la col·laboració entre els Mossos i la Policia Nacional en una operació que es va desenvolupar la matinada del dilluns i que es troba sota secret de sumari. L’operació desarticula una banda amb seu a la Selva i a Barcelona. A Blanes es van fer dos escorcolls al barri de la Plantera, un d’ells al domicili de l’ “agressor de la catana”, on el va detenir juntament amb el seu germà.

La banda hauria actuat en dos assalts en caixers a la demarcació de Girona, ambdós pels volts del mes de juny.

Un va ser el 7 de juny, a una sucursal del Banc Popular a Tamariu, i el primer d’aquets tipus de robatori a la província de Girona, i l’altre tres setmanes després, en un altre caixer automàtic del Banc Popular, aquest de Riudellots. En tots dos casos van utilitzar el sistema anomenat “Plokf kraak”, que consisteix en injectar un gas inflamable al caixer automàtic per després fer-lo esclatar per accedir als bitllets. A Sant Quirze del Vallès també havien actuat amb la mateixa metodologia.

L’operació conjunta entre el cos policial català i l’espanyol va acabar el dilluns amb diverses detencions i desarticula la banda criminal que es dedicava a fer esclatar caixers automàtics per accedir al dispensador de diners i que tenia la seva a Blanes i a Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics