El Carnaval de Malgrat homenatjarà a Fèlix Cardona

Fèlix Cardona
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Fèlix Cardona
Fèlix Cardona

La festa de carnestoltes d’enguany de Malgrat de Mar estarà dedicat a l’explorador malgratenc Fèlix Cardona. La rua serà d’aquí un mes, el 24 de febrer i les inscripcions per participar a la cercavila estan obertes i es poden fer fins el 17 de febrer. Ho ha anunciat la Regidoria de Cultura de Malgrat que, a més, fa una crida a la participació de les entitats.

La convocatòria d’enguany ho fa sota l’eslògan  “Churún Merún i posa color al Carnaval”, amb una referència a l’herència de Fèlix Cardona. Va néixer a Malgrat el segle passat, on va muntar  una fàbrica tèxtil però va haver de fugir a Veneçuela per problemes econòmics on va realitzar diverses expedicions. Va descobrir les cascades conegudes amb el nom Salt de l’Àngel, la més alta del món, que en llengua indígena s’anomenaven, precisament, Churún Merú.

Per participar a la rua de Carnaval cal fer una inscripció. Cada colla de comparses amb un mínim de 25 persones rebran 100 euros i cada colla amb carrossa, i un mínim de 20 persones, 300 euros.

En el punt d’Informació del Carnaval es demanaran voluntaris per donar la benvinguda al rei Carnestoltes, a qui se’ls donarà una careta de cartró simulant un indígena veneçolà de la serralada on es troba el Salt de l’Àngel.

El 23 de febrer, Dijous Gras, arribarà el rei Carnestoltes acompanyat de persones disfressades d’indígenes que repartiran tastes de botifarra d’ou al públic de la cercavila. Enguany es tornen a dividir les carrosses en grups: els Churún i els Merún. Uns sortiran de Ca l’Arnau i els altres de Can Campassol fins trobar-se a la Plaça de l’Església.

La rua de l’any passat es va centrar en la temàtica minera, amb el que va dividir la població en dos equips, entre Mall i Picot, enfocant la cercavila cap a la temàtica minera, sortint des de dos punts diferents i reunint-se a la Plaça de l’Església.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics