URGENT

El govern proposarà  uns pressupostos de 9 milions 700 mil euros  

Compartiu aquesta història

 

Un moment del ple de divendres
Un moment del ple, imatge d’arxiu. 

El govern de Palafolls presentarà al ple d’aquest divendres la proposta dels pressupostos del 2017, enguany  de 9.7 milions d’euros, un pressupost que creix un 15,5 % respecte l’any anterior, quan era de 8.4 milions.

Tot i que la proposta de l’equip de govern es presentarà demà, quan es desgranarà capítol per capítol el pressupost, ja hi ha alguns aspectes que s’han anat coneixent. Un d’ells, segons explica la Regidora d’Hisenda, Dolors Agüera, que qualifica com una de les principals novetats, és que els tècnics de cada departament tindran més a l’abast el control i la previsió de les despeses i inversions que realitzen i també els diners que els queda.

Agüera ha avançat que hi ha algunes partides que augmenten. És el cas, diu, del capítol 1, el de personal, en 150 mil euros més que l’any anterior i en el de inversions, 400 mil euros més que el 2016.

La proposta dels pressupostos es presentarà més extensament en el ple de demà a les 8 a l’Ajuntament i que Ràdio Palafolls retransmetrà en directe.

La sessió plenària tindrà 10 punts a l’ordre del dia i començarà amb la presa de possessió de regidor d’ERC Sergi Romero, que substituirà a Judit Caimel després que anunciés que deixava la seva cadira per motius personals de conciliació familiar. A més, també es tractarà el canvi d’Òscar Bermán que passarà a ser regidor no adscrit després que hagi abandonat el PP, pel que l’ajuntament es quedarà sense representació popular.

De fet, Bermán ha demanat aquest dimecres la nul·litat del ple, perquè manté que no ha rebut la còpia de la proposta dels pressupostos del govern, per la qual cosa assegura que, si no disposa de la informació no pot avaluar els pressupostos. De moment, ha avançat a RP que hi votarà en contra.

També passarà pel ple la moció d’ERC per tal que l’Ajuntament es comprometi a què les empreses que treballen pel consistori garanteixin un salari mínim de mil euros als seus treballadors.

El ple ordinari, com és habitual, es tancarà amb un torn de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics