Pagesos palafollencs reivindicaran l’agricultura a la Marxa Pagesa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui ha començat la Marxa Pagesa a diferents punts de Catalunya convocada pel sindicat agrari Unió Pagesa, que s’allargarà fins el dissabte 28, quan arribaran els tractors al Passeig Maria Cristina de Barcelona i on culminarà la reivindicació. Avui ha arrencat la marxa per dignitat de la pagesia que espera reunir a la capital catalana més de  300 tractors provinents de tot el país.

El sindicat ha mobilitzat pagesos de l’àrea metropolitana, entre ells Palafolls, de Girona, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, les comarques de la muntanya, la plana de Lleida i les Terres de l’Ebre, des d’on s’articularan les columnes de tractors.

Hi participaran pagesos de tot el territori, entre ells també de Palafolls, que sortiran demà passat a primera hora del matí, entre les 5 i les 6, faran parada a Mataró i des d’allà s’enfilaran direcció la capital catalana. Reivindiquen l’oblit en què han caigut els agricultors i ramaders, la disminució del suport de l’Estat en el desenvolupament del sector i també la baixada de la renda agrària acumulada. Són declaracions de Miquel Riera, pagès de Palafolls i membre d’Unió de Pagesos.

 

En el cas de l’Alt Maresme, les principals problemàtiques que destaca Riera són, l’especulació urbanística i la continuïtat dels joves amb la pagesia. Assegura que l’Estat hauria de facilitar que els terrenys que no es conreen hi puguin tenir accés els joves pagesos,ja que la terra és la primera matèria que es necessita.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/7SPmzapU6Q8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Els palafollencs iniciaran la marxa el dissabte, però en el cas de Tordera serà demà a partir de les 11.30 del matí fines les 12.20h aproximadament quan se sumaran al seguici de tractors provinents de les comarques gironines, pel que es preveuen afectacions en el trànsit a la N-II.

Dissabte la manifestació culminarà a Plaça Espanya de Barcelona, una mobilització que reclama renovar el contracte de la societat amb el camp i demana també el compromís i la conscienciació de la ciutadana a més de la de les administracions. Un cop els tractors hagin arribat a Barcelona es llegirà el manifest “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia” on es reclamen mesures per l’equitat del comerç, que eviti “l’arbitrarietat” en el desenvolupament urbanístic i també el control de la fauna que destrossa els conreus.

marxa maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics