Sant Genís renovarà aquest diumenge el vot de vila

Havaneres a Sant Genís. Aj. Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya
Església de St Genís de Palafolls. Pobles de Catalunya

Aquest diumenge continua la Festa de Sant Sebastià a Sant Genís amb la renovació del vot de vila. Enguany s’havia dividit en dos caps de setmana i ja la setmana passada es van fer activitats pels més menuts, amb un espectacle infantil, havaneres i ball de nit.

Aquest diumenge 29, començarà a les 11 del matí al centre cívic de Sant Genís amb la segona presentació del llibre “Cases amb eixida i hort”, de Xavier Salicrú, després que s’ajornés el divendres passat. És el segon llibre que regalarà l’Ajuntament i que ja es va presentar el dia de Sant Esteve al Casal de l’Avi. Es tracta d’un estudi sobre l’evolució urbanística dels dos nuclis històrics de Palafolls, Les Ferreries i Sant Genís.

Tot seguit, es farà l’acte més solemne de la celebració. Serà la renovació del vot de vila amb missa a les 12.30h a l’església romànica de Sant Genís de Palafolls acompanyada de la música de la Coral Palatiolo.

Tot seguit, es tancarà la celebració amb sardanes a càrrec de la Cobla de Palafolls. Des que es va fer el primer vot de vila per demanar protecció als Sants Fabià i Sebastià per la pesta que arrasava Catalunya han passat 365 anys. Després que es perdés la tradició, el 2008 es va tornar a recuperar i des d’aleshores Sant Genís torna organitzar activitats i celebracions, recuperant l’homenatja al Sant Sebastià per les demandes de socors dels palafollencs del segle XVII.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics