Veïns de Blanes s’organitzen per socórrer els sense sostre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

indigentLa iniciativa compta amb 150 col·laboradors. Organitzada per una blanenca a través de les xarxes socials, consisteix en fer sortides diàries per fer un recompte i donar ajuda a les persones sense sostre.

Les rondes veïnals volen evitar que ningú passa gana ni fred, sobretot ara a l’hivern quan les temperatures nocturnes cauen. Fa una setmana que està en funcionament i ja té 150 seguidors i també la col·laboració de diverses entitats, segons publica el Diari de Girona. La intenció és localitzar i ajudar als que viuen en situació de vulnerabilitat.

La mobilització es va fer a través de les xarxes socials i al WahtsApp i després de reunir-sep er organitzar-se, van començar a realitzar les primers rondes pels carrers aquest dilluns. Busquen persones que viuen al carrer, en cases ocupades o en caixers. L’objectiu de la impulsora és elaborar un cens per saber exactament quantes persones sense sostre viuen a Blanes i saber on trobar-los.

Hi col·laboren associacions com ara la PAHC, amb el servei de roba de recollida d’abrics i mantes, la PAH o el Banc de Temps de Blanes.

Preveuen enviar de cara  a la setmana que ve un escrit a l’Ajuntament de Blanes per informar-los de la iniciativa ciutadana i demanar que s’habilitin instal·lacions que acollin persones que viuen al carrer i que cobreixin les seves necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i descans.

El rotatiu recull que el consistori va recordar l’existència de Serveis Socials i que hi poden contactar totes les persones que ho  necessitin, així com també l’existència de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge  i la Pobresa Energètica, formada per tècnics de l’Ajuntament, però també de treballadors socials, la PAH, Creu Roja i Càrites, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics