Arreglen el vessament d’aigües brutes a Pineda

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

colectorUna de les principals destrosses que va provocar el temporal va ser el trencament del col·lector d’aigües residuals de Pineda. La canonada de 50 metres va quedar completament destrossada, pel que les aigües que recollia es van abocar directament al mar. Una situació de greu impacte mediambiental que va requerir la intervenció d’urgència del Consell Comarcal del Maresme, amb l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua, per evitar que es continués contaminant el mar. Segons ha informat el Consell Comarcal, ahir a la tarda es van donar per acabar els treballs que han permès aturar, temporalment, el vessament.

Els treballs han consistit en realitzar un bypas amb una altre canonada flexible que  permet salvar la zona afectada i impulsar l’aigua residual cap al pretractament del sistema de sanejament de Maresme Nord. Aquesta instal·lació conduirà un cabal aproximat de 5.500 m3 d’aigua per dia.

Els treballs, que van finalitzar ahir a la tarda, han estat una mesura provisional, prèvia a la definitiva que consistirà en la reposició del col·lector malmès i la seva protecció amb una filera de pedres fins que l’administració competent restauri el passeig marítim de Pineda de Mar. Uns treballs, que segons el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, se n’hauria d’encarregar l’Estat, que és el titular de costes.  S’estima que aquesta segona actuació, que el Consell Comarcal executarà en el moment que les condicions meteorològiques ho permetin, tindrà una durada d’entre 2 i 3 setmanes.

El col·lector destruït pel temporal és el que condueix les aigües residuals de Calella i una part de Pineda de Mar cap a la depurada de l’Alt Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics