URGENT

C’s expulsa Martí Victòria per entrar al govern local sense autorització del partit

Compartiu aquesta història
Regidor de Ciutadans, Martí Victòria
Regidor de Ciutadans, Martí Victòria

Ciutadans havia obert un expedient al regidor de Palafolls, Martí Victòria, per entrar al govern de Palafolls tot i la negativa del partit. Victòria ha tirat endavant sense l’autorització del grup, i finalment, el Comitè Executiu de Ciutadans ha resolt l’expedient disciplinari amb l’expulsió de Victòria de la formació.

Des de C’s i en declaracions a aquesta emissora ja s’havien mostrat contraris a l’entrada al govern palafollenc per motius, explicaven, d’estratègia de partit. Creien que l’entrada de Victòria no era decisiva en l’executiva local, ja que PSC i ICV-EUiA ja tenen majoria al ple.

En el comunicat de C’s mantenen que “els estatuts del partit són un marc infrangible que garanteix la regeneració i la transparència de la formació” i han assenyalat que el comportament del regidor no és l’adequat amb les exigències d’un partit regenerador i democràtic com C’s”

La formació ja havia assegurat amb anterioritat que l’anunci del pacte s’havia precipitat i asseguraven que no es realitzaria.

Victòria va entrar com a únic regidor de Ciutadans en les últimes eleccions municipals del 2015. Després que les negociacions s’estiressin durant mesos, finalment al desembre, Victòria i l’alcalde Valentí Agustí feien públic el pacte. La decisió comptava amb les reticències d’ERC, el PP i també d’ ICV-EUiA que, tot i estar dins el govern, assegurava que l’entrada de Victòria no era un txec en blanc.

El regidor taronja assegurava que ho feia per compromís amb el poble i ja reconeixia que l’acord no comptava amb el vist-i-plau de la formació a nivell comarcal. El pacte li ha costat l’expulsió. Ho fa, diu, per què ja s’hi havia compromès.

Segons ha explicat avui Victòria, en un inici el partit estava d’acord amb el pacte i poc abans que es tanques van fer marxa enrere al·legant que calia esperar quina decisió prenia el partit a nivell estatal per poder decidir què es feia amb l’acord local. El taronja, tot i que ja no formarà part del partit, manté que continuarà treballant com fins ara, més enllà de les sigles.

 

L’Ajuntament de Palafolls, passarà a tenir dos regidors no adscrits: Óscar Bermán, ex popular, i Martí Victòria, fins ara a C’s.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics