URGENT

Adif planteja eliminar els passos a nivell de Calella i Pineda

Compartiu aquesta història

La administradora d’infraestructures destina gairebé 6 milions d’euros, concretament 5.8, amb un plaça  d’execució fins a 16 mesos. Són els dos únics municipis del Maresme on es preveu una actuació d’aquestes característiques. Adif manté que amb l’eliminació dels passos a nivell busca augmentar la seguretat de les línies ferroviaries, sobretot a les zones on el trànsit de combois se suma a la circulació de vehicles de  carretera.

Renfe ha encarregat la redacció del projecte tècnic on es detallarà la solució per evitar que es creuen les vies en zones urbanes per evitar accidents.

Adif ha iniciat així el procés per suprimir els passos a nivell incloent els ajuntaments de Pineda i Calella en una partida global de 5.8 milions d’euros. Segons recull el Punt, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, valora positivament la decisió d’Adif però recorden que no és la primera vegada que es fa un anunci com aquest i que després no es realitza.

Pel que a l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, no comparteix els mitjans amb els que Adif els ha comunicat la informació i apunta que el projecte no es pot limitar a eliminar el pas a nivell.

Apunten que s’ha de fer d’acord amb les necessitats de la població, pel que també demanarien un accés alternatiu per als cotxes.

L’actuació d’Adif es reparteix en diverses àrees geogràfiques amb un plaç d’execució d’entre 12 i 16 mesos mentre es redacten els projectes i es desenvolupa la solució tècnica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics