Malgrat estalviarà energia el mes de febrer

Biblioteca La Cooperativa
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
biblioteca malgrat de mar
Biblioteca la Cooperativa Malgrat de Mar

 Enmig de la moció de censura que passa avui pel ple, l’Ajuntament malgratenc participa a la 2a Marató de l’Estalvi Energètic que ha començat avui amb l’objectiu de reduir el consum d’aigua, electricitat i gas de tres immobles municipals només durant el mes de febrer.

Els edificis on es treballarà per estalviar energia són la Biblioteca La Cooperativa, el Pavelló Germans Margall i l’Escola Marià Cubí i Soler.

La campanya busca sensibilitzar i promoure els bons costums per disminuir el consum d’energia. A més, els diners que s’estalviïn es destinaran a la lluita contra la pobresa energètica. Ho explica el que fins avui ha sigut regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Malgrat, Óliver Sánchez-Camacho.

La xifra d’estalvi es calcularà agafant com a referència el consum dels anys anteriors. Així, el consistori malgratenc ha d’aportar dades sobre aquests equipaments i la despesa que han fet en aigua, electricitat i gas en els últims 3 anys.

A més, també haurà de presentar el projecte on es recull a on es destinaran els diners estalviats, un actuació que s’ha de fer a favor de la pobresa energètica, i els responsables dels equipaments participants, la biblioteca,el pavelló i l’escola, faran una formació en estalvi energètic. L’objectiu, segons Sánchez-Camacho, és que les bones pràctiques d’estalvi que s’engeguin durant aquest mes es puguin traslladar a la resta de l’any.

Els usuaris dels immobles també seran un factor important, tal i com apunta l’Ajuntament, pel que també buscaran incentivar la implicació dels ciutadans i des de la regidoria de Medi Ambient es fa una crida a la solidaritat. Malgrat és un dels 12 municipis que participa en la 2a edició de la marató, entre ells també hi ha Pineda. L’any passat només hi van participar 4 ajuntaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics