URGENT

Comença el ple per fer fora Mercader

Compartiu aquesta història

A les 12 en punt ha començat el ple extraordinari a Malgrat on es debatrà la moció de censura presentada per JxM, el PDeCat, ERC i la CUP que acabarà amb gairebé 40 anys d’alcaldia socialista i amb el mandat de Joan Mercader.

Abans, però, ha pres possessió del càrrec de regidor de cultura Sergio Ortín després de la dimissió en l’últim ple d’Albert Cuní.

El ple ha començat amb crits entre el públic de persones en contra de la moció de censura. Després d’aquest matí, Malgrat de Mar passarà a estar governat per un quatripartit sobiranista format per l’antic soci de govern dels socialistes, Junts x Malgrat, el PDeCat, ERC i la CUP.El nou govern el formaran 10 regidors dels 17 totals: Junts x  Malgrat i ERC en tenen 3 cadascú i el PDeCAT i la CUP dos cada partit.

Moment del ple en què el Ortín prenia possessió del càrrec. RP
Moment del ple en què el Ortín prenia possessió del càrrec. RP

Carme Ponsa, cap de llista de Junts x Malgrat ha sigut la primera en intervenir. Ha començat el discurs destacant la ineficiència del govern socialista, acusant-lo d’aparentar i de preocupar-se més per les xarxes socials. Una intervenció que ha tingut crits de fons de “Fuera Ponsa, queremos Mercader”.

La sala de plens s’ha omplert a vessar i ciutadans que s’havien concentrat abans davant el consistori s’han quedat a les portes del consistori davant la negativa de la Policia de deixar-los entrar a la sala on es debat la moció de censura. Entre els assistents, la diputada socialista al Parlament de Catalunya, Nuría Parlón i també viceprimera secretària del PSC. També hi és l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i president de la Federació Catalana de Municipis i altres membres de la cúpula del PSC.

Carme Ponsa, alcaldable de Malgrat, serà la primera en intervenir després que la Mes d’Edat doni el tret de sortida al ple. Estarà presidida per la regidora de mes edat, Ana Vega, i el de menys, Jofre Serret, i el secretari de l’ajuntament. Després de la intervenció de Ponsa la seguirà l’alcalde Joan Mercader, que el seguirà la resta de partits, sense torn de rèplica. Un cop hagi acabat el torn d’intervencions es prosseguirà a la votació per ordre alfabètic. Si la moció prospera, Carme Ponsa serà la nova alcaldessa de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics