URGENT

Carme Ponsa és la nova alcaldessa de Malgrat

Compartiu aquesta història

 

Carme Ponsa jura el càrrec d'alcaldessa de Malgrat de Mar. RP
Carme Ponsa (dreta) jura el càrrec d’alcaldessa de Malgrat de Mar. RP

La moció de censura presentada per JxM, PDeCat, ERC i la CUP tira endavant i converteix a la cap de llista de JxM, antic soci de govern dels socialistes, Carme Ponsa, en alcaldessa del municipi. El ple que ha acabat amb gairebé 40 anys d’alcaldia socialista, amb el mandat de Joan Mercader i que els envia l’oposició ha començat a les 12 en punt aquest matí i s’ha allargat fins les 13.30h, després que Ponsa jurés el càrrec d’alcaldessa i se li entregués la vara de batlle.

La tensió era present a dins la sala, on poc després que es llegís el text de la moció alguns assistents hi han cridat en contra i s’ha hagut d’aturar un moment el ple. Els els ciutadans que no han pogut entrar al plenari també han volgut fer sentir la seva veu concentrats davant el consistori amb consignes a favor i en contra de la moció.

La primera en intervenir ha sigut Carme Ponsa, on ha retret al PSC que se’ls hagués menystingut mentre eren al govern, ha acusat a Mercader d’interessar-se més per les aparences a les xarxes socials que pel municipi i ha recordat que les quatre forces polítiques sumen més que els socialistes.

 

La sala de plens s’ha omplert a vessar i ciutadans que s’havien concentrat abans davant el consistori s’han quedat a les portes del consistori davant la negativa de la Policia de deixar-los entrar a la sala on es debat la moció de censura. Entre els assistents, la diputada socialista al Parlament de Catalunya, Nuría Parlón i també viceprimera secretària del PSC. També hi és l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i president de la Federació Catalana de Municipis i altres membres de la cúpula del PSC.

En la intervenció del fins avui alcalde, Joan Mercader ha lamentat que s’haguessin assabentat pel pacte a través dels mitjans de comunicació i ha recordat que han comptat amb el suport de JxM per tirar endavant diversos acords i projectes, entre ells els pressupostos. Ha qualificat l’acte de traïció i de poca ètica i els ha acusat de perseguir només el poder.

Mercader també ha aprofitat per enumerar les diverses obres i projectes que han engegat durant el seu mandat.

Un cop acabat el torn d’intervencions dels grups polítics s’ha prosseguit amb la votació que ha nomenat a Carme Ponsa com a alcaldessa de Malgrat i que després ha seguit amb el jurament el càrrec, un jurament que s’ha hagut de repetir per un error en la formulacióinicial.

Carme Ponsa, cap de llista de Junts x Malgrat ésla nova alcaldessa del municipi trencant la tendència socialista. El nou govern el formaran 10 regidors dels 17 totals: Junts x  Malgrat i ERC en tenen 3 cadascú i el PDeCAT i la CUP dos cada partit. També s’ha anunciat que el nou govern incorporarà un comitè de govern, un portaveu i un assessor, una informació que ja havia avançat Ràdio Palafolls.

Després del ple s’ha convocat els mitjans en roda de premsa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics