Palafolls, líder en el sistema de telelectura d’aigua

ETAP. CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
ETAP. CCM
ETAP. CCM

Al Maresme hi ha 11.500 unitats d’aparells de lectura d’aigua que permeten al consumidor tenir informació diària del seu consum. Palafolls és el municipi on hi ha més dispositius instal·lats, n’hi ha 4.000 i el segueix el Masnou amb només la meitat, 2.000.

Segons dades que ha presentat avui Sorea a Catalunya n’hi ha fins a 80.000 unitats i la voluntat és ampliar la xarxa de telelectura per agilitzar l’accés dels clients al consum diari, evitar errors i alarmes de consum elevat. De fet, segons ha apuntat Montserrat Solé, directora de Servei als Clients, el 70% de les queixes que reben estan relacionades amb el consum i les tarifes.

D’altra banda, més de 1600 famílies del Maresme tenen algun tipus d’ajut per poder pagar la factura. D’una banda n’hi ha 800 que tenen amb la companyia un acord de pagament i unes altres 800 que compten amb tarifes socials. Solé reitera que no hi ha cap família que es quedi sense subministrament d’aigua per no poder pagar el rebut, però cal que sigui els Serveis socials de l’Ajuntament els que els ho comuniquin. Si no en tenen constància que la família està sota el paraigües de Serveis Socials, es talla automàticament després de 2 factures impagades.

Segons dades de l’ACA en un estudi realitzat el 2016, Palafolls era el segon municipi que paga més per obrir l’aixeta amb 3.31 €/m3. El gerent de Sorea al Maresme, Elies Serraviñals ho atribueix a les inversions que s’han fet i al cànon del clavegueram que s’aplica a la factura dels palafollencs.

L’última modificació de la factura de l’aigua es va realitzar el 2014. Per Serraviñals la situació de la xarxa al municipi és correcte i no es preveuen, ara per ara, actuacions a la zona. Això sí, la majoria de canonades són de fibrociment i cal que es renovin progressivament.

L’aigua total subministrada per Soera és de 50.000m3/dia, el que equivaldria a 20 piscines olímpiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics