Més de 1.000 euros pels refugiats

El Camí de les Maletes. Malgrat Acull
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest passat cap de setmana la plataforma Casa Nostra Casa Vostra ha organitzat una recollida de signatures en diversos municipis de Catalunya a favor del manifest per pressionar a l’administració que compleixi els acords d’acollida de refugiats.

A Malgrat de Mar l’entitat adherida a la plataforma, Malgrat Acull, s’hi ha sumat i entre dissabte i diumenge s’han recollit 1.100 euros, a través d’aportacions directes dels ciutadans i també amb les inscripcions a l’activitat El Camí de les Maletes. La xifra es destinarà a Casa Nostra Casa Vostra, que s’encarregaran de gestionar els donatius a ONGs  i associacions que treballin directament amb camps de refugiats.

L’organització en fa una valoració molt positiva, es mostren satisfets i agraeixen la participació dels malgratencs i malgratenques.

El Camí de les Maletes. Malgrat Acull
El Camí de les Maletes. Malgrat Acull

Malgrat Acull també ha recollit firmes i entre dissabte i diumenge, 250 persones han signat el manifest a l’estand de l’entitat a la Plaça de l’Església i davant l’Arxiu  Municipal. En total , a tot Catalunya s’han recollit unes 14.000 signatures a favor de l’acolliment de refugiats entre una setantena de municipis entre els quals hi ha Malgrat.

A més, diumenge s’ha organitzat El Camí de les Maletes on, segons dades de l’organització, hi ha participat més de 140 persones. Ha consistit en un recorregut pels carrers del municipi amb una maleta per simular l’exili dels refugiats en un exercici d’empatitzar amb ells.  L’activitat la va acompanyar la lectura de textos relacionats amb la temàtica migratòria acompanyats de música. Hi ha participat Maria, Joan i Lluis Fortuny, d’Elèctrica Dharma, Rimaterrania amb la lectura de rapsodes i Pep Mateu a la guitarra

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics