URGENT

Blanes autoritzarà el vot electrònic en els plens

Compartiu aquesta història

blanes-facana-ajuntamentS’aplicaria en casos excepcionals i caldrà modificar el Reglament Orgànic Municipal, el ROM, per fer-ho possible. L’equip de govern de Blanes, format per PSC, CiU i ERC aprofitarà que ja s’està treballant per modificar el ROM per incloure el vot electrònic en els plens.

Consideren que cal actualitzar el reglament i la votació electrònica hauria de permetre votar sense ser present a la sala de plens en casos de malaltia, un imprevist o compromís laboral.

La formació ICV-EUiA ja ho havia demanat a l’anterior junta de portaveus que defensaven que en cas que hi hagi una absència justificada s’hauria de permetre igualment la votació. Una de les seves regidores no ha pogut assistir en els tres últims plens perquè s’està recuperant d’una operació.

En l’últim ple hi va haver 3 absències més, Clara Castrillo, de la CUP; Joan Salmerón, d’ICV-EUiA, i Margarita Santo, de Ciutadans.

El mecanisme ja està contemplat al Parlament i el Congrés en cas de baixa de maternitat o paternitat i a l’Ajuntament de Sant Cugat ho permet mitjançant una aplicació mòbil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics