Malgrat programa 4 cursos en seguretat alimentària

manipulacioLes inscripcions estan obertes des d’ahir. El curs el promociona la Regidoria de Promoció Econòmica, que organitza nous cursos de manipuladors d’aliments i d’al·lèrgens.

El de manipulador d’aliments se’n farà dues sessions, una el 21 de febrer i l’altre el 28 en horari de matí i amb un cost de 5 euros. D’al·lèrgens també se’n fan dos, però que es concentraran el 7 de març en dos torns durant el  matí i els assistents hauran de pagar 4 euros.

Els cursos compten amb l’acreditació del Departament de Salut de la Generalitat i les places són limitades, pel que tindran prioritat els empadronats al Malgrat.

Aquesta no és la primera vegada que al municipi s’organitza una formació d’aquesta temàtica, ja al 2015 i al 2014 se n’havia fet.

El títol de manipulador d’aliments és útil per a persones que treballen en el comerços alimentaris, a l’hosteleria, a menjadors escolars, repartiment de mercaderies i altres àmbits on es manipulen aliments.

La formació busca garantir que les persones que estan en contacte amb el menjar compleixin els requisits d’higiene i els diferents factors que poden alterar els aliments i les repercussions en la seva salubritat, i garantir als consumidors que s’han tractat amb pràctiques segures i correctes.

La formació sobre al·lèrgens és de vital importància per aquelles persones que treball amb aliments ja que, segons manté l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, el personal ha de ser conscient que petites quantitats d’un al·lergen poden tenir greus conseqüències per la salut. El curs  pretén dotar dels coneixements necessaris per garantir la seguretat dels consumidors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics