Desarticulen una banda que robava amb força a domicilis del Maresme

Els Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Policia Nacional han detingut un total de 23 persones que integraven una organització criminal dedicada a robar diners de caixers automàtics fent-los volar amb explosius i que també havia comès fins a 15 robatoris amb força en diversos municipis del Maresme, la Selva, el Gironès i el Vallès Oriental.

En una primera operació entre l’abril i l’agost es van detenir fins a 14 persones, la majoria d’origen xilè, que es dedicaven a realitzar estafes, robatoris en domicilis i a caixers automàtics amb força. Les estafes consistien en robar documents d’identitat i targetes bancàries per fer-se passar pel titular i treure diners en efectiu a l’entitat bancària. Hi col·laboraven persones de nacionalitat espanyola que es feien passar pels titulars a canvi de diners.

En la segona fase de l’operatiu del mes de gener s’han detingut a 9 persones a les que també se’ls atribueix  delictes de robatori amb força a domicilis i a caixers amb explosius.

La investigació també ha identificat persones de l’entorn que col·laboraven amb l’oganització falsificant la documentació i gestionant la compravenda dels objectes robats en domicilis. També se’ls ha imputat d’un delicte contra la salut pública per la tinença de marihuana.

Alguns dels detinguts acumulaven antecedents en diferents països de la UE i es té constància que havien actuat a França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Suècia, Itàlia i Regne Unit.

La investigació continua oberta per determinar si han participat en més robatoris i per localitzar la resta de membres de l’organització que han estat identificats i pels quals s’han emès ordres judicials de crida i cerca.

Les joies recuperades en el decurs dels escorcolls als domicilis dels detinguts s’han penjat a la pàgina web d’objectes recuperats dels Mossos d’Esquadra  per possibilitar que siguin reconegudes pels seus propietaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics