Un impuls pel cooperativisme al Maresme

Presentació de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Presentació de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius
Presentació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius

Són un total de 10 els que conformen  la Xarxa d’Ateneus Cooperatius a tot Catalunya i un d’ells és al Maresme. Tot i que inicialment se n’havien projectat 15, la iniciativa l’ha impulsat el Departament de Treball de la Generalitat i busca afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa.

El projecte està dotat d’un total de 3,3 milions d’euros per subvencionar les iniciatives dels Ateneus. Es tracta de convertir els Ateneus Cooperatius en un servei de referència per les cooperatives i l’economia social i dotar-los d’atenció i cobertura.

Demà la consellera de Treball, Dolors Bassa, presentarà la Xarxa d’Ateneus cooperatius al Maresme, que en el cas de la comarca serà l’Ateneu Cooperatiu del Maresme Cafè de Mar a Mataró que actuarà com a centre de referència a la comarca per afavorir la creació d’empreses d’economia social.

En l’actualitat, hi ha 3.946 cooperatives a Catalunya. Fins l’agost d’enguany se n’han constituït 115, la mateixa quantitat que tot l’any 2015. A les cooperatives de Catalunya hi treballen 45.666 persones, segons les dades del segon trimestre d’enguany, la xifra més alta des de 2007. Els Ateneus Cooperatius donaran prioritat a les persones joves, majors de 50 anys en situació d’atur o demandants d’ocupació inscrits a les oficines SOC.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics