Malgrat redacta el primer Pla d’Igualtat de Gènere

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El pla ha de marcar els objectius i les accions per treballar en la igualtat entre homes i dones al municipi durant 3 anys, des del 2017 al 2020. Per fer-ho han obert un procés participatiu per recollir l’opinió de la ciutadania per fer un retrat de la societat de Malgrat i detectar mancances pel que fa a la qualitat dels serveis i recursos municipals respecte a igualtat de gènere. Són declaracions de Jofre Serret,regidor d’Igualtat de Malgrat de Mar, que apunta a la urgència del pla en col·laboració amb la ciutadania.

En el qüestionari demana informació sobre si es té a càrrec persones amb dependència, qui en té cura i realitza les tasques domèstiques i també la conciliació entre la vida laboral i familiar.C3vPaPCW8AE1yvz
També es pregunta si alguna vegada s’han sentit discriminats per raó de gènere en el CAP de Salut i com millorar la seguretat, entre d’altres.

Les preguntes estan orientades en detectar discriminacions de gènere al municipi per tal que les polítiques que es duguin a terme es formulin amb perspectiva de gènere.

La intenció és també coordinar-se amb tots els àmbits en què intervé l’administració local. Es preveu que es pugui aprovar al juny,  tot i que segons Serret portaria un retard de 3 mesos, i es començaria a aplicar a l’Ajuntament.

El Pla d’Igualtat és un document clau que, a més de servir per a la planificació i la posada en marxa d’actuacions concretes, ha de preveure el seguiment i l’avaluació posterior de l’aplicació de les polítiques. Així com els efectes en les condicions de vida de la ciutadania a qui s’adreça i sobretot en la millora de la situació de les dones. El proper 14 de febrer, pels que no hi puguin participar a través d’internet, a Ca l’Arnau hi haurà una trobada a les 3 de la tarda per recollir les opinions presencialment dels ciutadans.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics