El Museu del Turisme de Calella, obligat a tancar fins al juny

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Unknown-1-1030x687El centre va patir un incendi a principis de gener, pel que es va tancar en el que semblava una parada puntual. Ara s’allargarà més temps i com a mínim l’Ajuntament no preveu poder-lo tornar a obrir fins als juny. El motiu, segons el consistori, són unes obres que s’estan duent a terme a la fàbrica Llobet-Guri que serien incompatibles amb mantenir el Museu del Turisme, Mutur, obert al públic.

De fet, la regidoria d’Obres acusa a aquestes obres de ser l’origen tant de l’incendi si´no també de l’entrada d’aigua que es va produir durant dues tempestes. La nau industrial Llobet-Guri s’ha de convertir en un dels patis de l’escola i els treballs d’enderroc de l’edifici central s’haurien produït per aquestes obres, asseguren. Així, mantenen que no es pot atribuir a  les instal·lacions del museu.

Pel que fa a la inundació, apunten que el causant va ser un problema dels baixants i un altre dels tubs de calefacció van ocasionar l’afectació a l’espai situat a la planta baixa. Respecte l’incendi que va cremar cables elèctrices, l’ajuntament assegura que va ser un accident d’un dels operaris de les obres de l’escola: mentre es treballava, una espurna hauria entrat en contacte amb la instal·lació elèctrica.

El consistori espera que l’assegurança de la constructora assumeixi el cost dels desperfectes. L’Ajuntament ha decidit tancar el Museu del Turisme fins que les obres no hagi acabat i que pot allargar-se fins l’entrada de l’estiu.

El Mutur es va inaugurar a principis de l’any passat a la planta baixa de la nau Llobet-Guri a peu de la N-II. Durant aquest primer any es calcula que hi ha passat 5.842 visitants. De cara a aquest 2017 es vol guanyar protagonisme i acostar el museu a les escoles de tot Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics