Protecció Civil activa l’alerta per temporal marítim a tot el litoral

mapa perillEl fort onatge i mar de fons previst pel Servei Meteorològic de Catalunya a partir d’avui fins dimecres i que afectarà el litoral preveu episodis d’onades que podran superar els 2,5 metres a qualsevol punt de la costa.

Protecció Civil ha recordat importància de respectar els tancaments a espigons i esculleres i no posar-se en perill per evitar ser arrossegats per les onades. Al fort onatge cal sumar-hi les ratxes de vent que a la costa podran superar els 40-50 km/h, per la qual cosa cal extremar la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i l’avís per fort onatge és a tota la costa: el Maresme i la Selva inclosos.

Protecció Civil ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. A més demanen precaució a les zones portuàries i en les activitats que es realitzin a prop de la costa.

Al Maresme s’esperen pluges moderades però poc abundants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics