El temporal s’enduu, altra vegada,  la platja dels càmpings de Malgrat

Camí de la Pomereda inundat. RP

El fort onatge d’aquest últim temporal ha tornat a inundar el camí de la Pomereda de Malgrat de Mar. El vial sentit Blanes està totalment impracticable i inundat i el mar ha ocupat l’espai de la platja. Les onades han tornat a negar l’espai i el Maresme i la Selva són altre vegada dues de les comarques afectades. Al gener ja es van perdre 30 metres de platja.

No fa ni un mes de l’últim onatge que ja va causar destrosses a la mateixa zona i aquest és el tercer temporal d’aquest hivern que inunda el camí de la Pomereda i els càmpings situats a primera línia de mar. El vial ja s’havia reparat i ara, apunta la regidora de Medi Ambient i Platges de Malgrat de Mar, Mireia Castellà, caldrà tornar a arreglar l’espai. La brigada no hi treballarà fins que la llevantada hagi amainat cap a finals de setmana, quan també es farà una valoració dels danys.

El cost dels desperfectes els haurà d’assumir l’Estat . Castellà ha reclamat a Costes que trobin una solució definitiva, perquè les mesures preses fins ara, com ara les dunes, no han servit per aturar l’onatge.

A més, l’objectiu és tenir la zona arreglada abans de Setmana Santa, quan comença l’arribada de Turistes, pel que ja estan en converses amb Costes. Arreglar el vial i la xarxa elèctrica de l’últim temporal s’havia quantificat en 250 mil euros, ara caldrà tornar a fer la valoració dels danys.

IMG_1288A Blanes les onades s’han tornat a acostar al passeig marítim, però sense grans incidents ocasionats per l’onatge. El que sí que s’ha produït és un esvoranc al final del Passeig s’Abanell quan una màquina retirava l’aigua. El vehicle de neteja ha quedat atrapat a l’esvoranc d’uns 10m2, però ningú ha resultat ferit.

En el cas de Pineda, que juntament amb  Malgrat va ser un dels més castigats en l’anterior episodi de fa unes setmanes, ha tornat a afectar el litoral. En aquesta ocasió s’ha desplaçat altra vegada el carril bici que transcorre pel passeig marítim.

Tot i que la previsió és que el temporal i el mar de fons vagi a la baixa, Protecció Civil manté activat l’INUNCAT fins demà al litoral.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics