S’arranjaran 12 camins municipals en dos anys

Can Pol. Aj. Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els treballs de manteniment i millora de la dotzena de camins municipals de Palafolls es preveu que comenci enguany i que s’allargui fins el 2019. La Diputació de Barcelona ha atorgat 47.000 euros de subvenció al municipi on s’actuarà en diversos camins de titularitat municipal després que l’Ajuntament sol·licités l’ajut.

El consistori, però, no rebrà la quantitat fins d’aquí dos anys, pel que s’ha decidit repartir els treballs en aquest període per no deixar un buit de gairebé 50.000 euros a l’Ajuntament. Són declaracions de Josep Rueda, regidor d’urbanisme.

Ara s’haurà de treure els treballs a concurs públic i algunes de les actuacions previstes són el camí de Mas Carbó o el de Sant Genís, entre d’altres. Les principals actuacions consistiran en condicionar el paviment o millorar la retirada de l’aigua.

Altres camins són els de Can Xalandric, Can Pol o el de Mas Oliveres, on es farà algun gual de formigó i s’hi aportarà terra.

Les empreses que es presentin a la licitació hauran d’adaptar-se al projecte de l’Ajuntament elaborat pels tècnics, on es concreta com s’ha d’elaborar l’arranjament a cadascun dels camins municipals.

A aquesta inversió, cal sumar-li una altra que ha atorgat la Diputació a principis de febrer de 46.500 euros de característiques similars. Aquesta última,  anivell global està dotada d’ 11,2 milions d’euros amb el que s’arranjaran més de 500 camins, que representen 1.650 km. A la demarcació de Barcelona el pressupost és de més de 770.000 euros i les actuacions, apunta la diputació, permetran crear 200 llocs de treball temporals mentre s’executin les obres. Els camins municipals permeten comunicar amb urbanitzacions, polígons industrials i zones rurals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics