Eliminen la vegetació invasora d’un torrent de Blanes

Torrent de Can Rabassa. Generalitat de Catalunya
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha donat per acabades diverses actuacions al torrent Can Rabassa, situat fora del nucli urbà de Blanes. Segons la Generalitat de Catalunya els treballs de l’ACA s’han centrat en alliberar la riera de vegetació invasora i s’han dut en un tram de 600 metres entre el camí de Mas Gelat i la granja del Single.

Els treballs han comptat amb una inversió de més de 5.600 euros. Mantenen que la vegetació invasora suposava un perill si creixia el cabal d’aigua, pel que per evitar-ho s’ha actuat preventivament retirant la vegetació.

Les tasques han consistit en retirar la canya americana present en aquest tram i aplicar a diversos punts localitzats tractaments amb herbicida de baixa toxicitat per limitar la seva proliferació.

L’actuació, manté l’ACA, ha permès garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram, minimitzant el risc en cas que augmentés sobtadament el cabal.

Ja al 2014 l’Agència Catalana d’Aigua va adequar la llera del torrent Can Rabassa de Blanes. Els treballs s’orientaven també a desbrossar i retirar vegetació que no és autòctona en un tram de 800 metres. Els treballs tenien com a objectiu donar més capacitat de desguàs a la llera i reduir el risc de desbordament de l’aigua en cas de crescudes sobtades de l’aigua, alhora que buscava contribuir a la millora ecològica del torrent. L’actuació aleshores també va consistir en aplicar diversos herbicides de baixa toxicitat per reduir la capacitat de rebrot.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics