Els alumnes de 4t d’ESO de Palafolls s’examinen de les competències bàsiques

Institut Font del Ferro de PLF.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Institut Font del Ferro de PLF.
Institut Font del Ferro de PLF.

Entre avui i demà més de 69.000 estudiants de 4t d’ESO s’examinen de les competències bàsiques entre els que hi alumnes de l’Institut Font del Ferro de Palafolls.

Avui  s’han examinat de matemàtiques, català i castellà i demà ho faran de llengua estrangera i cientificotecnologia.

Les d’idiomes, de català i castellà, han consistit en dos textos i un tercer apartat d’expressió escrita. Respecte la de català un dels  documents era un fragment de “Pedra de Tartera” de Maria Barbal titulat “Els de poble i els de ciutat” i el segon un text publicat a l’ ARA d’Aure Farran el 2013 titulat “Un més de la família”.

La redacció que havien d’escriure era sobre com s’ha de tractar un animal de companyia.

Pel que fa al de castellà, un text era l’adaptació de  “El anarquista que se llamaba como yo” de Pablo Martín Sánchez i el segon dos fragments sobre el candidat al “Nobel dels professors” César Bona. La redacció havia de respondre la pregunta “Com és per a tu un bon professor?”

Demà, els alumnes palafollencs, juntament amb els d’arreu del territori, s’examinaran de la competència cientificotecnològica, que es va incorporar per primera vegada l’edició passada i en llengua estrangera. La majoria dels 69.000 participants ho faran d’anglès, 238 de francès, 94 d’alemany i 49 d’aranès.

L’any que ve s’hi incorporarà una novetat, tant a les proves de competències bàsiques de 4t d’ESO com de 6è de primària. El Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu vol incorporar “la dimensió transaccional” a l’examen per tal que demostrin la seva capacitat de relacionar i contractar textos.  Com a novetat, el curs vinent els alumnes de 6è s’examinaran també de cientificotecnologia.

Els resultats s’obtindran a partir del 18 d’abril. Les proves no marquen la superació o no de l’educació secundària obligatòria però serveix per fer una diagnosi sobre el nivell de les aules. A les proves hi participen més de 1.000 centres educatius, entre ells l’Institut Font del Ferro de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics