S’enfonsa una màquina de neteja al Passeig de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El forat és de 10m2 i s’ha produït al tram final del Passeig quan una màquina de neteja recollia la sorra i de sobte el terra on estava treballant ha cedit. L’incident s’ha produït a primera hora del matí, pels volts de les 8.

El conductor de la màquina ha resultat il·lès i ha sortit pel seu propi peu, mentre que el vehicle ha quedat atrapat en l’esvoranc, d’uns 10 m2 de grandària i de 2 metres de profunditat. Immediatament, s’han mobilitzat la Policia Local i Protecció Civil, així com responsables de Nora, i una empresa de grues, que ha vingut amb un camió de petit tonatge per retirar la màquina sinistrada.

L’Ajuntament de Blanes s’ha posat en contacte avui al migdia amb tècnics del Departament de Costes i Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya perquè investigui les causes que han provocat la formació d’un esvoranc detectat avui al matí al tram final del Passeig de S’Abanell.

Finalment el vehicle s’ha retirat amb una grua.
Per evitar que el públic en general pugui accedir a la zona afectada, i per la seva pròpia seguretat, Policia Local, Protecció Civil i les Brigades Municipals han estat instal·lant fins a quarts de tres del migdia un sistema de tanques metàl·liques per evitar que els vianants s’hi acostessin.

L’Ajuntament queda a l’espera d’un informe tècnic que ha de determinar les causes de l’enfonsament,. Tot i això, apunten que la causa seria els últims temporals que hauria afectat el subsòl del passeig amb una erosió subterrània no visible des de l’exterior. La zona on s’ha localitzat està situada molt a prop del Delta de la Tordera, on hi ha diversos càmpings, i és força sovintejada per vianants i corredors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics