Palafolls dobla les multes als conductors beguts

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les sancions passen de 500 a 1.000 euros per adaptar-se a la Llei de trànsit aprovada el 2014 al Congrés espanyol. El quadre de sancions de la Policia Local s’adequa així a la nova normativa estatal tres anys després que s’aprovés amb la que es dobla la multa a aquells conductors que estiguin sota els efectes de l’alcohol.

La multa, però, depèn de la taxa d’alcoholèmia en aire respirat. Si se supera el límit de 0,25, la multa serà de 500 euros i la retirada de 4 punts, però si  els miligrams per litre és superior als 0,50 la multa serà de 1.000 euros i es perdran 6 punts. A més, la normativa també contempla 1.000 euros pels conductors reincidents i 4 punts del carnet de conduir.

Són declaracions del regidor de governació de l’Ajuntament de Palafolls, Rafael Cubarsí.

Les multes també es fan extensives als ciclistes que no poden superar els 0,25 de la taxa d’alcoholèmia. Les multes busquen ser dissuasives. Superar la taxa d’alcohol de 0,60 mg/l en l’aire espirat pot comportar, a més dels 1.000 euros de multa, presó de 3 a 6 mesos o multa de 6 a 12 mesos o treballs en benefici de la comunitat, a més de la retirada del carnet d’entre 1 i 4 anys.

alcoho,lemia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics