La confraria votarà traslladar la processó al centre i estudia convidar als exlegionaris

Processó del 2014 a St Lluís, amb els exlegionaris en primer terme.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016)
Un moment de la processó amb els legionaris al fons (2016)

La Confraria de  Sant Lluís i Santa Maria ha posat sobre la taula la possibilitat de tornar a portar als exlegionaris a la processó de la Setmana Santa que enguany vol fer-ho  al centre de Palafolls.

En una reunió interna de la Confraria s’ha contemplat la possibilitat de traslladar la processó d’aquest any el punt d’inici a l’Església de Santa Maria,  tenint en compte, manté el Confrare Major Óscar Bermán, la doble santedat de l’entitat.

La Confraria ho decidirà definitivament en una votació que es realitzarà d’aquí unes setmanes quan també es votarà si la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona” tornaran a desfilar pels carrers de Palafolls amb el seu Crist de la Bona Mort. La processó, diu Bermán, l’entraran en breus al registre de l’Ajuntament, on s’inclouria aquest canvi d’ubicació. La intenció és que surti de dins l’Església de Santa Maria, pel que hauran de demanar el permís del mossèn. Si no se’ls deixés fer-ho des de l’interior, es mantindrà l’Església com a punt d’inici, però es faria des de l’exterior,  assegura Bermán, i es dirigiria cap a l’avinguda Pau Casals.

Enguany és un dels anys en què Setmana Santa cau més tard, és a mitjans d’abril. Així, es contempla la possibilitat de fer la processó entre el Dijous Sant, 13 d’abril, o el Divendres Sant, 14.

La participació dels exlegionaris encara està per determinar i apunta que si la Junta finalment donés llum verda ho comunicarien a l’alcalde Valentí Agustí.

A més, en l’acte de presentació de la processó d’enguany i dels cartells, de la qual encara s’ha de tancar les dates, ja s’ha avançat que es donarà a conèixer un vídeo  sobre l’esdeveniment de l’any passat enregistrat amb una càmera que duia la Verge.

L’any passat, l’Ajuntament va desautoritzar per decret la presència dels legionaris a Palafolls i tot i això van desfilar pel barri de Sant Lluís acompanyats de centenars de persones amb la pancarta “libres para mostrar nuestra fe” que encapçalava la processó. Hi van participar un centenar d’exlegionaris, entre la banda de música, la formació militar i els portadors del Crist de la Bona Mort.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics