La Diputació obligarà als veïns d’urbanitzacions a pagar una taxa antiincendis

Zona perimetral de 25 metres. Generalitat de Catalunya
Zona perimetral de 25 metres. Generalitat de Catalunya
Zona perimetral de 25 metres. Generalitat de Catalunya

La Diputació ha creat una taxa que s’haurà d’aplicar als propietaris de finques a les urbanitzacions amb les que s’haurà de pagar la neteja de les franges perimetrals. L’administració enviarà la norma als Ajuntaments perquè l’apliquin als veïns de les urbanitzacions. La Diputació calcula que serien 30 euros anuals.

L’any passat una trentena de consistoris del Maresme van actuar per fer franges de protecció contra incendis en una desena d’urbanitzacions i tres parcel·les públiques. Del total de 1,5 que es va invertir a la província, 163 mil euros eren per aquestes actuacions del Maresme.

L’objectiu de les accions és prevenir que el foc arribi a les zones habitades. Al Maresme es va actuar en una desena d’urbanitzacions, entre elles Sant Pere del Riu de Tordera, d’entre les 121 totals de tota la demarcació.

La franja de 25 metres s’ha de mantenir perquè la vegetació no hi torni a créixer  i la Diputació vol que siguin els habitants d’aquestes zones els que n’assumeixin  el cost de la neteja.

El 2016 ha sigut el tercer any en què dóna ajudes per les franges. Per enguany té previst una altra partida d’ajudes, però avisa que només costejarà la primera actuació. La feina continuada per mantenir l’espai net l’haurà d’assumir els propietaris amb la taxa.

De fet, la llei manté que són precisament els veïns els que estan obligats a fer aquestes tasques i si no ho fan és l’ajuntament qui se n’ha d’encarregar. La finalitat és recaptar uns diners per tal que els ajuntaments puguin fer el manteniment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics