URGENT

Multa d’1,5 milions a un càmping de Blanes

Compartiu aquesta història

 

home3_2016119101428
Càmping Bella Terra (Blanes)

L’Ajuntament ha enviat una sanció al càmping Bella Terra d’un milió i mig d’euros per haver executat obres sense llicència en sòl no urbanitzable de protecció agrícola. Es tracta d’una infracció urbanística molt greu. A l’espai hi ha edificat bungalous, cases prefabricades i un bloc de serveis i la sanció s’haurà de confirmar en el ple ordinari del dijous.

El consistori blanenc manté que l’empresa va ampliar les seves instal·lacions en sòl de protecció agrícola i que ho va fer sense permís. Consideren que les obres fetes són fixes. La sanció és la màxima aplicable i s’ha calculat en funció de la superfície que ocupa, una quantitat que podria ser menor si es pagués a curt termini.

No és l’únic càmping que ha sigut multat, el Blanc d’Eivissa pagarà 20 mil euros. La sanció inicial era de gairebé 130 mil euros, però es van desmuntar els edificis il·legals i van pagar amb celeritat. El Blanc d’Eivissa podria ser multat per la mateixa raó que el Bella Terra i El Pinar.

L’equip de govern de Blanes està tramitant el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per legalitzar les irregularitats en sòl agrícola abans del 2005.

La legalització d’aquestes obres farà que els dos càmpings assumeixin el cost de la construcció d’una rotonda i un vial dins un pla de gestió de riscos i inundacions.

El ple d’aquest dijous aprovarà la multa als càmpings Bella Terra i El Pinar, de més d’1 milió i mig en total.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics