El govern local demana una auditoria sobre la gestió de l’aigua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha demanat fer una auditoria del servei d’aigua potable de Palafolls que subministra Sorea. L’auditoria econòmica l’ha demanat al Consell Comarcal del Maresme, que serà qui analitzarà la gestió del servei: les despeses, l’eficàcia i l’eficiència del subministrament d’aigua.

L’estudi analitzarà els 25 anys de servei: l’evolució del preu, les liquidacions realitzades i les pendents, entre d’altres. Durant aquests anys la legislació ha anat canviat i l’administració local vol saber si està ben aplicat així com l’estat de comptes de la relació entre Sorea i l’Ajuntament.

També es busca saber si el preu de l’aigua està ben aplicat i si s’ajusta realment al cost del servei, pel que es revisaran les liquidacions per saber si cal regularitzar o no la situació.

Palafolls no és l’únic municipi de la zona que ha demanat una revisió de comptes de la relació amb Sorea. Altres municipis maresmencs ho han fet també a través del Consell Comarcal,  com Dosrius o Sant Vicenç de Montalt, o d’altres que ho han encarregat a una empresa, Pineda o Canet.

En el cas d’Arenys de Munt va demanar l’auditoria a la Diputació de Barcelona i va constatar que l’empresa havia tingut més guanys dels que havia declarat i que per tant la liquidació no s’havia de pagar, concloïa l’estudi de la Diputació. El resultat final va ser favorable pel consistori i l’empresa va haver de pagar 345 mil euros. Sorea hi va gestionar el servei fins al 2011 i assegura que els costos s’han incrementat un 30% en el municipi.

L’auditoria permetrà saber si el marc legislatiu vigent és el correcte i determinarà l’estat dels comptes de les liquidacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics