La Generalitat construirà quatre quiròfans nous a l’Hospital de Blanes

Hospital Comarcal de la Selva
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Manifestació davant de l'Hospital al 2011. Foto: ACN
Manifestació davant de l’Hospital al 2011. Foto: ACN

És una de les inversions que es contemplen en el projecte dels pressupostos d’aquest any del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Així, s’ha encarregat la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal de la Selva a Blanes per la remodelació i ampliació de l’àrea quirúrgica. El projecte preveu construir un nou Bloc Quirúrgic, integrat per 4 quiròfans, que se situarà en una nova planta sobre el Bloc Quirúrgic actual, asseguren fonts del Departament de Salut.

A més, el projecte també contempla l’ampliació de l’actual  CAP de Malgrat per dotar-lo de nous espais d’assistència. Així, se suprimirien els mòduls prefabricats que actualment complementen la dotació del centre. També s’inclouen inversions al CAP de Pineda. L’Hospital de Calella no hi apareix, però l’alcaldessa, Montserrat Candini, assegura que s’hi destinaran diners de la partida generalista del pressupost.

D’altra banda, encara segueix oberta la investigació per la mort de la nena de 8 anys a l’Hospital de Blanes mentre esperava l’ambulància. La nena havia estat atesa prèviament al CAP, des d’on se la va enviar a casa. L’ambulància va trigar dues hores en arribar i ja aleshores van assegurar que la investigació determinaria si l’actuació va ser o no l’adequada i si es va seguir correctament el protocol.  L’expedient, assegura el Departament, segueix el seu curs.

La retallada econòmica de 7,3 milions d’euros a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva l’any 2011, va comportar que els serveis de Ginecologia o obstetrícia (tot el procés de l’embaràs i el part) es centralitzés a l’hospital Sant Jaume de Calella. Més tard, i de manera progressiva, es van anar reorganitzant o reduint altres serveis com el de guàrdia de Cirurgia i Traumatologia, el d’ambulàncies o el de rehabilitació, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics