L’ordenança de terrasses de Blanes es començarà a redactar la propera setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

S’ha constituït la Comissió Redactora de l’Ordenança de Terrasses que haurà d’elaborar el text defiuntiu. Les reunions començaran al març amb la participació de representants triats pel sector dels establiments de restauració, tècnics municipals i el regidor de la ponència d’activitats.

Les reunions s’han programat perquè comencin a fer-se a partir del proper mes de març –la setmana vinent- i la intenció és que no hi hagi un topall temporal perquè estigui redactada la proposta definitiva, sinó que es prioritzarà la voluntat del consistori de redactar una normativa que sigui el màxim de consensuada, assegura l’Ajuntament.

La intenció del consistori blanenc és aplicar l’ordenança aquest estiu, però si finalment no hi hagués suficient temps, entraria en vigor el 2018. El mes d’octubre es va iniciar el procés participatiu per recollir les propostes tant dels ciutadans com dels empresaris del sector, però es va haver d’ampliar fins a finals de desembre el límit per participar-hi per poca implicació, que després es va constatar que era pel malestar del sector.

Finalment es van rebre un total de 26 suggeriments. Un 70% d’aquestes propostes s’han recollit al segon esborrany que s’ha elaborat de la nova ordenança de les terrasses, el text que ara revisarà la Comissió Redactora, formada per quatre representants triats pel sector dels establiments de restauració, tècnics del consistori i el regidor delegat de la ponència d’Activitats i Mercats.

Entre les aportacions que s’han inclòs a l’esborrany de l’ordenança de terrasses, n’hi ha una referida als horaris d’obertura i tancament d’aquests espais a l’aire lliure. Així, durant el període d’hivern, l’horari de terrasses serà el mateix que els que tingui l’establiment, així com durant els mesos d’estiu fins al setembre.  Durant la resta de l’any, l’horari de tancament de les terrasses serà a les 11 de la nit.

A més, les terrasses que ja estan autoritzades tindran 3 anys com a màxim per adaptar-se a la nova ordenança i tornar a sol·licitar la renovació de la llicència.

La nova Ordenança de Terrasses de Blanes haurà de complir dos objectius principals. Un d’ells és afavorir l’equilibri entre els usos dels establiments i dels col·lectius de la zona pública, garantint tant la qualitat dels espais de la ciutadania i veïns a l’hora que es recolza l’activitat econòmica del sector de la restauració. L’altre, assegura l’Ajuntament,  és que garanteixi una ciutat accessible i inclusiva per a tothom, sense deixar de banda les necessitats d’aquest sector econòmic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics