Els  LEDs aterren a Sant Lluís

Operaris de la brigada instal·lant els LEDs a Sant Lluís.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La substitució de l’enllumenat per Leds ja ha començat al barri de Sant Lluís. És una de les inversions d’aquest any que s’havia inclòs en els pressupostos i la primera que s’executa. Aquesta setmana la brigada municipal ja ha començat a treballar en el canvi de bombetes dels fanals de la urbanització.

Operaris de la brigada instal·lant els LEDs
Operaris de la brigada instal·lant els LEDs

El nou sistema d’il·luminació compta amb una inversió de 70.000 euros i es preveu que tota la urbanització s’il·lumini amb LED. El carrer Narcís Monturiol és el primer carrer que ja té el nou enllumenat i progressivament se substituiran fins als 199 fanals del barri.

La tecnologia LED suposarà un estalvi del 60%, ja que consumeixen 50w mentre que les bombetes vigents fins ara eren de 125W. La qualitat de la il·luminació no se’n ressentirà. De fet, les noves bombetes donaran més lluminositat, que serà més blanca, i l’Ajuntament assegura que a més permetrà reduir la factura elèctrica del consistori.

Hi ha opinions de tota mena entre els veïns de la zona. Alguns es mostren contents per la substitució de l’enllumenat, asseguren que ara la i·luminació és millor i que ara els funcionen tots els fanals, metre que abans  hi havia bombetes foses.

Però també n’hi ha que apunten que haguessin preferit que s’invertís en altres actuacions com ara en manteniment.

La partida de 70.000 euros permetrà substituir tot el sistema d’il·luminació pública de Sant Lluís i també en altres zones de Palafolls com ara Can Batlle o al barri de Santi Mari al carrer Mas Pinell.

La previsió, mante l’Ajuntament, és que l’actuació a Sant Lluís sigui la primera pedra d’una substitució general a tot el municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics