URGENT

L’Estat construirà una escullera a Malgrat per evitar destrosses pels temporals

Compartiu aquesta història

El delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha visitat aquest matí la zona afectada pel temporal a Malgrat de Mar del Camí de la Pomereda juntament amb la cap de la demarcació de Costes de l’Estat, Maria Toledano. En la visita institucional han anunciat que l’Estat destinarà 1,1 milions d’euros a la zona que servirà per costejar la construcció d’una escullera i portar-hi sorra.

 

Millo assegura que  els treballs començaran la setmana que ve i que es preveu que per la temporada d’estiu estiguin ja enllestides. Apunta, però, que acabar-ho abans de Setmana Santa és difícil, però manté que es faran amb la màxima rapidesa.

La Cap de la demarcació de Costes, Maria Toledano ha explicat que amb la inversió d’1,1 milions d’euros a Malgrat que pagarà l’Estat, ja que n’és el titular, serviran per reconstruir l’escullera existent i fer-ne una altra de nova que protegeixi el camí i que tindrà uns 300 metres de llargària.

A més, les dunes que havien de contenir l’impacte del temporal no han funcionat en aquest últim. Ara per ara, segons Toledano, no es preveu reconstruir-les.

Enric Millo ha aprofitat l’ocasió per destacar que arran del temporal l’Estat ha destinat més de 3 milions a les costes catalanes, dels quals 2 seran per les zones més afectades de la comarca. La meitat se l’endurà Malgrat.

L’Ajuntament, però, també hi haurà d’invertir ja que s’haurà d’encarregar d’arranjar el Camí de la Pomereda, una xifra que ascendeix fins a 225 mil euros.

El govern de Malgrat a més ha demanat a la cap de Costes un estudi mediambiental sobre l’impacte de l’escullera a la zona dels càmpings, ja que es troba al costat del delta de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics