La Diputació invertirà 190 mil euros a PLF en plans d’ocupació

Dionís Guiteras, Mercè Conesa, Marc Castells i Sònia Recasens, durant la roda de premsa de presentació. Pau Fabregat (DIBA)
Dionís Guiteras, Mercè Conesa, Marc Castells i Sònia Recasens, durant la roda de premsa de presentació. Pau Fabregat (DIBA)
Dionís Guiteras, Mercè Conesa, Marc Castells i Sònia Recasens, durant la roda de premsa de presentació. Pau Fabregat (DIBA)

La corporació ha aprovat aquest dijous un nou Programa de Foment de l’Ocupació, dotat amb 60 milions d’euros a tota la demarcació i a Palafolls se n’invertiran 190 mil. L’administració manté que el nou pla promou l’ocupació acompanyada de formació i una contractació de més durada.

El programa s’implantarà aquest any fins el 2018 amb la finalitat, assegura la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, de promoure la contractació estable. Espera garantir l’ocupabilitat d’unes 6 mil persones i s’impulsarà la contractació de personal a l’àmbit empresarial i no com es feia fins ara a través d’ocupació a través dels ajuntaments que no garantia la contractació un cop acabat el contracte.

El nou projecte combinarà el finançament mixt: l’Ajuntament pagarà una part del sou del treballador i l’empresa l’altra. La finalitat és contribuir a la inserció laboral un cop finalitzat el projecte. Són declaracions de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

El pla, a dos anys vista, vol garantir doncs la continuïtat laboral, a diferència del vigent fins ara. Ho explica el President de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Marc Castells.

Al Maresme s’hi destinaran 7,7 milions d’euros. Palafolls en rebrà 190 mil, però els municipis veïns també se’n poden beneficiar. Malgrat de Mar comptarà amb una subvenció de 380 mil euros, Tordera d’uns 370 mil i Pineda de 456 mil. Els Ajuntaments, però, hauran d’acceptar l’ajut i tenen temps fins el 29 d’abril.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics