URGENT

Llum verda per cobrar els 280 mil euros de l’IBI de la C-32

Compartiu aquesta història

Palafolls podrà cobrar tot l’IBI de la concessionària Abertis, que fins ara només pagava el 5%. Es basava en una bonificació de l’any 1972, per la qual tenien una exempció fiscal del 95% en el pagament de l’Impost de Bens Immobles a aquells ajuntaments per on hi passava l’autopista.

Recorregut de la C-32. 3/24
Recorregut de la C-32. 3/24

La bonificació ha estat vigent fins l’agost del 2016, quan va caducar, pel que aquest any els ajuntaments ja la podran començar a cobrar. Entre ells el de Palafolls, el tercer municipi del Maresme que més cobrarà pel pas de la C-32 per terrenys municipals. De fet, tot i que el consistori comptava reclamar l’IBI, no s’havia inclòs en els pressupostos d’aquest any per prudència, manté la regidoria d’Hisenda.

El govern espanyol avala ara que s’acabi amb la bonificació i que Abertis pagui el 100% de l’impost. Al Maresme hi ha una vintena de municipis que es poden reclamar el tribut. El que més diners preveu recaptar, segons dades de El Punt, és Arenys de Mar (350.000), seguit de Mataró (348.000) i després el nostre municipi, Palafolls (280.000). Pineda en podrà ingressar 180.000 i Tordera 47.000.

Es tracta d’una reivindicació històrica i que suposarà un ingrés de 2.7 milions d’euros a les administracions locals del Maresme.

El descompte del 5% en l’IBI es realitzava des de l’AP7 a la Jonquera fins a Tarragona, l’AP2, la C-32 de Montgat a Palafolls i la C-33 des de Barcelona a Granollers.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics