Al-Món, la nova associació pels refugiats amb seu a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa escassos dies que a Palafolls s’ha creat una associació per recollir ajuda pels refugiats. És Al-Món, impulsada per la Mercè Montero, que havia sigut infermera al centre de dia de salut mental de Malgrat de Mar.

Montero hi ha viatjat cinc vegades, als camps de refugiats. De l’últim viatge n’ha tornat el passat mes d’octubre i d’aquesta experiència n’ha sorgit l’associació amb seu a Palafolls, Al-Món. De moment són 4 els voluntaris que hi treballen i se centren en la recollida de roba, aliments i medicaments. Són declaracions de la voluntària Mercè Montero.

 

Montero va viatjar -hi com a infermera voluntària i als camps de refugiats i allà va col·laborar en projectes amb nens i dones. Els nens rebien classes i per les mares van crear una mena de saló d’estètica per pujar-los l’autoestima.

Al-Món  es troba en un procés molt inicial, la pàgina web i les xarxes socials estan en creació. Ara per ara, el correu de contacte pels que vulguin col·laborar és almerce@gmail.com. L’associació treballa amb altres ONG per portar als camps de refugiats l’ajuda que reben. Ara estan treballant en l’adquisició d’una furgoneta per poder transportar amb més rapidesa el material i no haver d’esperar a omplir un camió amb palets. El proper viatge als camps calcula que serà cap al mes de maig i apunta que alguns punts on més ajuda necessiten és Belgrad i Turquia. Al-Món neix de l’experiència viscuda de Mercè Montero un any després del seu primer viatge com a infermera voluntària.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics