URGENT

ERC veu interessos entre la planta de biogàs i el lloguer de la Nau pagat per Bioibérica

Compartiu aquesta història

bioibeEl grup d’esquerra acusa l’alcalde Valentí Agustí de “posar-se al costat dels interessos de Bioibérica i no dels ciutadans”. Ja fa temps que l’empresa farmacèutica vol construir una planta de biogàs a les seves instal·lacions, però per tal que sigui rentable, asseguren, cal que sigui d’unes dimensions majors, pel que cal una modificació urbanística.

ERC ja fa temps que demana tenir accés al projecte de la planta que es preveu construir a Palafolls, però de moment encara no se’ls ha facilitat. Ara, en un escrit públic, els republicans veuen un suposat interès entre el fet que Bioibérica pagui el lloguer de la Nau d’entitats i que el govern defensi la modificació de l’ordenament municipal que permetrà la construcció de la planta. Textualment, l’escrit diu: “És fàcil deduir que en paral·lel a l’assumpció per part de l’empresa del cost de lloguer d’un edifici particular per destinar-lo a ús públic, l’alcalde ha fet seva la defensa de la modificació de l’ordenament municipal perquè pugui construir la instal·lació”.

Des del grup d’ERC, asseguren que no s’oposen a la modificació ni a la planta, com ja han dit amb anterioritat, sinó que demanen un major control del que s’acabarà construint. Mantenen que han plantejat limitar el volum de residus industrials que s’importarien. Els republicans demanen transparència al respecte, tant amb l’oposició com amb els ciutadans. Apunten que no se’ls informa dels moviments respecte la planta i lamenten la dificultat per obtenir informació per avaluar el projecte. A més, expliquen que la modificació del Pla General d’Ordenació “obriria la porta a què qualsevol empresa fes el mateix”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics