L’Escola d’Adults de Malgrat estrenarà les cases dels mestres al setembre

Mireia Castellà, regidora d'Urbanisme, Ramir Roger, regidor de Serveis Econòmics i Jofre Serret, regidor de Formació d'Adults (d'esquerra a dreta). RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Estava previst que fos aquest mes de març quan, un cop finalitzades les obres de les antigues cases dels mestres, es pogués inaugurar l’immoble l’escola d’adults hi tornarà en un ambient reformat.

L’obertura s’endarrerirà sis mesos fins al setembre, quan es traslladarà oficialment el centre educatiu coincidint amb el començament del curs escolar. El motiu de l’endarreriment, segons el regidor de Formació d’Adults Jofre Serret, és que si bé és cert que els treballs ja s’han acabat, cal homologar l’edifici i dotar-lo del mobiliari, equipament i de xarxa elèctrica, unes intervencions, assegura, que no estaven incloses en cap partida.

Les obres a l’edifici protegit de les antigues cases dels mestres van començar a principis de novembre de l’any passat i s’han ampliat les aules de 4 a 10.

El cost de la legalització de la instal·lació elèctrica, tant l’antiga com la nova, serà de 40 mil euros, on s’hi ha d’afegir el preu d’adquisició d’ordinadors amb les llicències de software de 52 mil euros i el mobiliari que en seran 50 mil més. Així, serien 142 mil euros,una xifra que asseguren que no estava pressupostada. Per cobrir aquesta quantitat es desviaran, de moment, 30 mil euros de les obres de la teulada del col·legi Montserrat, si no hi ha imprevistos en aquests treballs. La resta, el govern assegura que s’haurà de treure d’altres partides, una decisió, però, que encara no s’ha tancat. Així ho assegura el regidor de serveis econòmics, Ramir Roger.

Les obres que s’han fet fins ara, estaven licitades amb 268 mil euros, però el projecte en contemplava 368 mil. Els treballs s’han centrat en la substitució de la teulada i la millora de l’aïllament tèrmic dels sostres per arreglar problemes de goteres, l’arranjament i acabats d’estucs de la façana, s’ha obert la comunicació entre les 3 cases dels mestres tant horitzontal com vertical amb escales i ascensors i s’ha millorat les zones de serveis.

Mentre han durat les obres i fins al setembre l’activitat s’ha trasllada a diversos equipaments. Les classes de preparació de les proves d’accés a cicles formatius de Grau  Mitjà i Superior i el Graduat de l’ESO ja van començar al setembre a l’Escola Montserrat. Els cursos d’idiomes es fan a l’Institut Ramon Turró i a Can Feliciano.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics