La UAB assessorarà l’Ajuntament en polítiques sostenibles

L’Ajuntament signarà un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona . Es tracta d’un acord de col·laboració i assessorament en medi ambient i sostenibilitat que han de guiar les polítiques municipals.

L’assessorament el farà la UAB a través del Departament de Química. El conveni tindrà una vigència de tres anys des de la seva signatura i un cop hagi expirat, es podrà renovar anualment.

Com a compensació per l’assessorament en polítiques sostenibles, l’Ajuntament pagarà 4.000 euros a l’any en concepte de despeses quan es realitzi  l’assessorament, pel que seran 12.000 euros totals, ja que el conveni tindrà una vigència de tres anys.

L’assessorament es farà en la línia de polítiques medi ambientals. Entre els objectius, es col·laborarà en iniciatives que ajudin a modernitzar el sistema productiu del municipi, combinant les noves tecnologies i la ciència juntament amb els criteris de sostenibilitat.

També s’orientarà als responsables municipals i a les empreses locals sobre energia renovable: biogàs, biomassa i energia solar, entre d’altres.

A més, s’acorda començar a estudiar noves iniciatives a l’entorn de l’economia circular o bioeconomia, és a dir, obtenir energia i recursos dels residus que es generen, i assessorar, en definitiva, l’Ajuntament, en la posada en marxa de polítiques  sostenibles.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics