Bioibérica i el govern neguen interessos entre el lloguer de la Nau i la planta de biogàs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La farmacèutica defensa que els compromisos socials són part de la seva política d’empresa i que ja col·laboraven amb entitats i l’Ajuntament prèviament a la polèmica planta de biogàs.

En un escrit, el grup d’ERC de Palafolls apuntava que el govern s’havia posat al costat de la farmacèutica i que havia fet seva la defensa de la planta de biogàs. A més, veuen interessos entre el pagament de lloguer de la Nau d’entitats que afronta Bioibérica amb la defensa que fa el govern del canvi de planejament urbanístic que ha de permetre la construcció de la planta. La farmacèutica assegura que compta amb el certificat de responsabilitat social corporativa i defensa que forma part de la política d’empresa intentar ajudar a col·lectius de la zona.

Tant l’empresa com el govern local han negat qualsevol tipus de relació i d’interessos entre el compromís social de Bioibérica i la defensa de la planta. De fet, Bioibérica ha col·laborat amb 70 mil euros amb la construcció del local Respir per la gent gran, assegura el govern, “sense res a canvi”.

A l’escrit, ERC lamentava la “manca de transparència” i que encara no se’ls hagués facilitat el projecte de la planta que es vol fer a Palafolls.

La companyia assegura que no hi ha cap inconvenient en facilitar la documentació, per la qual cosa ja l’han posat a disposició de l’Ajuntament. Apunten, però, que és l’administració local la que l’ha de posar a disposició de la resta de partits. El govern manté, però, que la gestió ha sigut el més transparent possible i han recordat la visita a una planta d’Alemanya i la sessió informativa amb un tècnic i expert en biogàs de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El govern reconeix que compta amb aquesta documentació, però nega que en cap cas es tracti d’un projecte, ja que fins que no s’aprovi el canvi de planejament no es redactarà el definitiu. L’executiu local ha il·lustrat l’explicació amb la construcció del Consum, on inicialment s’hi havia projectat immobles. Apunten que el projecte no es va redactar fins que es va incloure l’ús del supermercat en el planejament i que aleshores l’empresa interessada va ser quan va redactar el projecte.

Es preveu que el debat sobre el canvi urbanístic es porti al proper ple ordinari de finals de març, pel que asseguren que abans de la sessió es farà una reunió entre veïns i l’oposició per facilitar-los aquesta documentació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics