PLF se suma a la campanya per identificar i esterilitzar mascotes

socresponsable-identificar

És el 6è any de la campanya “Sóc responsable” amb la que es busca conscienciar la ciutadania dels beneficis d’esterilitzar els animals de companyia, gats, gossos i fures, i també d’identificar-los amb xip. Així, fins el 30 d’abril la campanya permet als propietaris fer-ho a preus reduïts.

De fet, la identificació és obligatòria per llei, però tot i això la majoria d’animals no tenen el xip. Segons  la Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), impulsora de la campanya, tot i ser obligatori, el 65% dels gossos no estan identificats i la xifra augmenta en el cas dels gats, ja que només entre el 5 i el 8% tenen xip.

Es calcula que actualment només un 10% dels animals de companyia estan identificats i registrats al cens de l’Ajuntament. El que ha augmentat substancialment ha estat el nombre d’animals potencialment perillosos que s’han censat, degut al canvi de l’ordenança de tinença d’aquest tipus d’animals

La responsable de la campanya “Sóc responsable”, Alba Jornet, assegura la importància del dispositiu per identificar els animals en cas de pèrdua, i l’esterilització per controlar la població, per motius de salut i evitar embarassos no desitjats. A més, apunta que la donació de cadells és il·legal a Catalunya, només permesa pels criadors.

Els propietaris d’animals que vulguin beneficiar-se de la campanya han d’entrar al web de la Fundació on poden consultar els veterinaris adherits, hauran d’omplir un formulari i presentar el codi d’inscripció al centre. El preu varia depenent de la zona, però pot arribar a reduir-se un 50%.

La campanya se centre entre el febrer i l’abril perquè és una època en què asseguren que els veterinaris tenen menys volum de feina. Fora d’aquests tres mesos, però, la Fundació permet també aquestes intervencions a animals de persones amb pocs recursos on es pot trobar el llistat dels centres que ofereixen aquestes reduccions.

La campanya se centre entre el febrer i l’abril perquè és una època en què asseguren que els veterinaris tenen menys volum de feina. Fora d’aquests tres mesos, però, la Fundació permet també aquestes intervencions a animals de persones amb pocs recursos on es pot trobar el llistat dels centres que ofereixen aquestes reduccions.

Hi ha gairebé 300 centres de tot Catalunya, adherits a la campanya “Sóc responsable”.  A Palafolls, Malgrat oi Pineda n’hi ha un i a Blanes 3, de moment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics